Actueel aanbod stadsrondleidingen

Stadsrondleidingen op aanvraag: update 15 oktober 2020

Ook met de nieuwe aangescherpte maatregelen kun je nog steeds veilig met me mee op pad in de frisse buitenlucht.
De komende tijd verzorg ik stadsrondleidingen op aanvraag voor groepjes van maximaal 3 personen.
Zo weten we niet alleen zeker dat we onderling de veilige 1,5 meter afstand kunnen bewaren: met een kleine groep is er ook meer ruimte voor interactie en het stellen van vragen over en weer.

Ik vermijd bij voorkeur de drukke binnenstad. Maar gelukkig kent Rotterdam ook buiten de gebaande paden een grote keuze aan ruime, rustige en groenrijke locaties met een keur aan kunst en architectuur uit verschillende tijden.

Geen rondleiding is ooit exact hetzelfde

Ik vertel nooit een standaard verhaal, maar kan putten uit jarenlange kennis en ervaring.
Misschien ben je met name geïnteresseerd in kunst, of in architectuur, of juist in geschiedenis? Of wellicht heb je specifieke vragen die je graag eens beantwoord zou zien?

In overleg bepalen we een passende rondleiding, een begin- en eindpunt en een geschikte tijdsduur (minimaal 1,5 uur).

Rondom het centrum

Verken je bij voorkeur de omgeving rond het centrum?

Ik neem je graag mee op pad door het Scheepvaartkwartier, het Museumpark, Katendrecht, het gebied rond de Luchtsingel of andere wijken buiten het centrum.

Ook kun je een keuze maken uit een aantal thema-rondleidingen op het gebied van kunst, architectuur en culturele geschiedenis. Een overzicht hiervan vind je op de home-pagina. Deze routes worden waar nodig aangepast om drukke plekken te vermijden.

Rondom het Marconiplein

Ben je al goed bekend met de wijken rond het centrum? Dan neem ik je graag mee naar Rotterdam-West, het deel van de stad waar ik zelf woon en jarenlang als kunstenaar en vormgever werkte.

Rondom het Marconiplein, daar waar de woonwijken Spangen, Bospolder-Tussendijken en het voormalige havengebied M4H elkaar ontmoeten en op een steenworp afstand van historisch Delfshaven, ligt een gebied met een onverwacht moderne en bijzondere sociale geschiedenis.

Je ontdekt er een keur aan spraakmakende kunst, iconische architectuur en opmerkelijke initiatieven uit de afgelopen honderd jaar.

Kosten

De kosten zijn per groep en afhankelijk van het aantal deelnemers (op dit moment maximaal 3)

3 personen
1,5 uur: € 110,-
2 uur: € 135,-
2,5 uur € 160,-

1 of 2 personen
1,5 uur: € 90,-
2 uur € 110,-
2,5 uur € 130,-

Wil je graag een langere rondleiding? Is het gezelschap groter dan 3 personen en zijn daarom extra gidsen nodig? Heb je bijzondere inhoudelijke wensen waarvoor ik me speciaal in moet lezen? Of heb je interesse in een presentatie op locatie in plaats van een fysieke rondleiding?
In dat geval maak ik graag een offerte op maat voor je.

Boekingen en informatie

Wil je een rondleiding boeken? Of heb je interesse maar wil je graag eerst nog wat meer informatie?
Neem dan persoonlijk contact met me op.

Tot slot

Uiteraard kun je alleen een rondleiding boeken als de deelnemers in het gezelschap geen griep- of verkoudheidsklachten hebben.
Heb je een rondleiding geboekt en word je onverwacht toch ziek? Dan kun je je boeking tot 3 dagen van tevoren kosteloos annuleren of doorschuiven naar een latere datum.

In sommige delen van de stad geldt een mondkapjesplicht, dus zorg voor de zekerheid dat je er een bij je draagt. Tijdens het vertellen houd ik extra afstand aan en draag ik bij voorkeur geen mondkapje, omdat dat de verstaanbaarheid en de non-verbale expressie belemmert. Maar geef het gerust aan mocht je daar toch prijs op stellen!