Tijdreistour Noodwinkels 23 september

Tijdens deze wandeling maak je een ware tijdreis door noodwinkelcentrum Dijkzigt, een van de noodwinkelcomplexen uit het prille begin van de wederopbouw. Het bekende restaurant Old Dutch is hiervan de enig overgebleven tastbare herinnering.

Door het bombardement van 14 mei 1940 verloor Rotterdam in één klap zo’n 3.000 winkels, cafés en restaurants. Aan de westrand van de oude binnenstad, tussen Museum Boijmans en de Nieuwe Binnenweg, verrees met grote voortvarendheid al binnen enkele maanden het noodwinkelcentrum Dijkzigt. Fantasievolle, sprookjesachtig witgepleisterde winkelstraatjes, waar de bevolking even kon ontsnappen aan de realiteit van ‘de puin’. Bedoeld als tijdelijke oplossing, waardoor de architecten alle vrijheid hadden om te experimenteren en het publiek vast een glimp op kon vangen van het nieuwe moderne Rotterdam van de toekomst.

Tijdens de rondleiding laat ik je, aan de hand van historische afbeeldingen, door de ogen van nu kijken naar de gebouwen van toen. Ontdek je wat zich vóór en na de oorlog op dezelfde locatie afspeelde. En kun je beleven én proeven hoe de oorlog zijn stempel drukte op het winkelen en uitgaan.


Datum: zaterdag 23 september 2017
Tijdstip: 11:00 en 13:30 u.
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 15,- per persoon (contant te betalen bij de start van de rondleiding)
Reserveren: Per rondleiding is er plaats voor maximaal 15 deelnemers


Deze rondleiding is op aanvraag ook te boeken voor groepen